Over Annemarie

Je ziet mijn gezicht al op de rest van de site, dus hier maar effe niet…

Hoi!

Laat ik eens bij het begin beginnen. PS: Dit wordt een lang verhaal, dus zorg dat je de tijd hebt om het te lezen. 
Als klein Annemarietje ben ik opgegroeid in een gezin met 7 kinderen. Mijn vader was streng en als kinderen kregen we niet de kans om ons te vormen tot wie we echt wilden zijn… Eigen meningen bestonden niet en je moest ook vooral niet terug praten. Vandaar dus dat ik dat nu zoveel inhaal.

Ik was de derde in het gezin en wat wel grappig is, is dat het meisje-jongen-ikke-jongen-meisje-jongen-meisje is gegaan. Maar goed, 7 kinderen betekent ook 7x zoveel uitgaven en aangezien mijn ouders nou niet heel veel geld verdienden (er was er altijd één thuis), hadden we het niet breed. Eerder op de grens van armoede.

Toen ik 16 was werd ik ook van harte gestimuleerd om te gaan werken. Want ja, dan kan je in ieder geval wat geld verdienen en ik wist eerlijk gezegd ook nog niet zo goed wat ik wilde ‘worden’. Dat geld verdween net zo hard weer in de pocket van papa, want elke maand begonnen mijn ouders al met een achterstand. Je kunt je voorstellen dat dat ertoe heeft geleid dat ik het TOTAAL anders wil doen.

Als je eenmaal aan het werk bent, dan is het best lastig om weer naar school te gaan… Dus nee, die opleiding kwam er niet en ik ging van baantje naar baantje. Niets kon mijn aandacht lang genoeg vasthouden (nu weet ik hoe dat komt, #multipotentialist). Toen ik 21 was leerde ik mijn hubby Dennis kennen en daarmee ook de juiste manier van omgaan met je geld. Zijn ouders gaven mij gelukkig het voorbeeld van hoe het wel moet en daar heb ik nog steeds profijt van. 🙂

Na twee jaar relatie was ik het werken in de fabrieken en supermarkten wel zat en met steun van de schoonfam ben ik weer naar school gegaan. In twee jaar drie diploma’s: secretaresse, directiesecretaresse en managementassistente. Eindelijk deed ik iets waar ik oprecht gelukkig van werd!

Begin 2018 werd bij mij het ondernemersvlammetje ontstoken.
Na ruim 10 jaar in loondienst lonkte het vrije leven van ondernemen. Althans, dat dacht ik. Dat het naast je eigen tijd indelen ook je eigen tijd kostte had ik toen een beetje onderschat. Maar toch, ik zou het zo weer doen.

Op 1 augustus 2018 startte ik als Virtual Annemarie, virtual assistant voor ondernemers. Je kon bij mij terecht voor tekstschrijven, social media beheer, webdesign en office management (want dat had ik al jaren gedaan, dus waarom niet doorgaan?). Toch wist ik dat het teveel was. Als je alles aanbiedt en je er voor iedereen bent, doe je eigenlijk niets en ben je er voor niemand.

Daarom heb ik zo’n vijf maanden later een businesscoach in de arm genomen om helder te krijgen waar ik nou eigenlijk écht blij van word… Surprise, surprise: schrijven en social media. En zo ontstond op 1 juli 2019 Schrijf ‘s up.

 

Zonder pen in mijn hand ben ik niet happy.
Mijn vingers zijn gemaakt om te schrijven. Al is dat nu voornamelijk digitaal, maar ook daar vinden zij vliegensvlug hun weg. Ik schrijf dan ook overal in en op; notitieboeken (ik heb er voor elke onderdeel wel één), losse papiertjes, you name it. In mijn pennenbakje zitten 18 pennen (ik heb ze net geteld)! Ook multicolor trouwens.

Goed, weer door. Social media! Ik word er zo blij van! In mijn tienerjaren kwam het op en I loved it! Eerst MSN, toen Hyves, daarna Facebook (die is er nog steeds, yay!) en nu ook Instagram, LinkedIn, Youtube enz. enz. enz. Je kent ze wel. Wist je trouwens dat Whatsapp ook een sociaal medium is?

Wat ging ik nou zeggen…? Social media kwam op toen ik een tiener was en ik had het me al snel eigen gemaakt. Lekker uitpluizen hoe alles werkt, ik hou ervan. Doe ik nog steeds met alles eigenlijk.

Maar door deze twee passies te combineren doe ik nu eindelijk waar ik blij van word: storytelling op social media.

Waarom doe ik wat ik doe?

Nou, omdat ik vind dat ondernemers hun verhaal wel eens mogen vertellen. 

Ze kunnen altijd heel mooi vertellen over wat ze doen en dat ze er goed in zijn, maar ik hoor veel liever waarom je het doet. Wat is je passie, waarom help jij anderen zo graag met wat je doet? Waarom ben je in de eerste plaats ondernemer geworden en hoe heeft jouw verleden je gevormd tot wie je nu bent? Er is meer voor nodig dan alleen een product of dienst om anderen te overtuigen. 

En waar bereik je nou meer mensen dan op het wereldwijde web? Social media it is! Iédereen is online, dus zorg dat jij dat dan ook bent. 

Yay, nóg meer over mij!

🤩 Geboren en getogen op ‘t Loo (Oldebroek, helaas niet Apeldoorn…)
🤩 Alweer 10 jaar een Elburger. Yes, de liefde dreef me erheen
🤩 In 2015 moeder geworden van mini-me
🤩 I looooove to cook!
🤩 En het opeten van mijn kunsten natuurlijk, die kilo’s zitten er niet voor niets…
🤩 En daarbij lekkere wijn drinken. Liefst rood; Primitovo, Riocha, Merlot
🤩 Ik volleybal in het leukste team van Elburg – de kilo’s moeten er ook weer af…
🤩 Ik ben niet zweverig, maar wel spiritueel
🤩 Voor de spiegel staan is een hobby (ssssstt)
🤩 Aan schoenen en tassen geen gebrek
🤩 Dol op gadgets
🤩 Ik mag graag ontwerpen
🤩 En ben wel enigzins begaafd hobbyfotograaf
🤩 En eigenlijk ook wel een beetje een nerd
🤩 I think and speak a lot in English. With accent and all. The proper version, not the American style 
🤩 Daarom ga ik waarschijnlijk ook zo graag naar Londen
🤩 Ooit koop ik er een huis hoor… Wat? Dromen mag toch?
🤩 Ik hou wel van een dolletje
🤩 En een goed verhaal trouwens. Zal weer eens wat lezen
🤩 Ik mag graag dansen op lekkere muziek – van IndieRock tot R&B
🤩 Netflix is my friend
🤩 En Disney+ natuurlijk (Star Wars! En Elsa)

Ik zal nu stoppen, want de lijst wordt te lang…

 

Ah, nog eentje dan

‘k Heb ook nog wat anderen gevonden die iets leuks over mij te vertellen hebben. Over mijn werk dan…