fbpx

Waarom is storytelling belangrijk?

Wat wil jij dat jouw klanten ervaren als zij jouw website bezoeken, of jouw nieuwsbrief, blog of artikel lezen? Wil je hen alleen informeren over wat je kunt (maar dat doet iedereen al) of wil je laten zien wat jouw klanten kunnen meemaken wanneer ze bij jou komen?

Storytelling is een bewezen effectieve methode te zijn om klanten te binden. Door mensen mee te nemen in de verhalen die je verteld, zijn ze meer geboeid dan door een opsomming van zaken te geven.

Je kunt storytelling toepassen op bijna al je teksten. Of het nu voor social media, een blog of nieuwsbrief of je website is.

Wat krijg je bij mij als je mij jouw tekst laat schrijven?

w

Teksten die je klanten in vervoering brengen en boeien

w

Jouw verhaal geschreven in begrijpelijke taal voor je klanten

w

Een effectieve methode om nieuwe klanten te winnen

Waarom bij mij?

Ik wil graag weten wie jij bent, wat jouw ondernemersverhaal is en vooral wat jouw passie, je ‘waarom’ is. Want dat is uiteindelijk de kern tot het verhaal dat je naar buiten brengt. Je bent met een reden gaan ondernemen, of dat nou is om mensen te helpen of de wereld beter te maken. Die reden zal jouw doelgroep ook aanspreken en dan het is de kunst om ervoor te zorgen dat jouw verhaal zo wordt neergezet, dat je lezer direct met jou zaken wil doen.

Daarnaast is mijn werkwijze niet standaard.
Want na een kennismaking breng ik een dag(deel) met je door om jouw verhaal op te schrijven. Jij vertelt álles wat je weet en ik typ mee op mijn laptop. Of dat nu twee, drie of vier uur duurt.

Na onze sessie samen ga ik lekker aan de slag met jouw verhaal. Ik zet de stukken tekst in een logische volgorde en kijk of de zinnen net zo lekker lopen als dat ze uit jouw mond kwamen. En ik schrijf niet alleen de tekst. Doordat ik zelf websites heb gemaakt, weet ik waar ik rekening mee moet houden. Wat komt op de homepagina te staan, wat is handig qua indeling op de onderliggende pagina’s?

Binnen anderhalve week heb jij je teksten in de mail en verwerk ik aanpassingen als die nodig zijn. Nog even heen en weer mailen en dan kun jij je teksten volop gebruiken!

Wat mag dat kosten?

Er zijn diverse opties. Ga je voor webteksten, een maandelijkse nieuwsbrief of blog of wil je een artikel geschreven hebben?

Storytelling websiteteksten
Onepage website – € 400,- ex btw
3 – 5 pagina’s – € 1.250,- ex btw
Meer dan 5 pagina’s – prijs op maat

Maandelijkse nieuwsbrief
tot 500 woorden – € 100,- ex btw

Maandelijkse blog
tot 1.000 woorden – € 150,- ex btw
tot 2.000 woorden – € 200,- ex btw

Artikel
Tot 1.000 woorden – € 150 ex btw

Klanten die tevreden zijn met hun tekst

Ik kan zelf prima een tekst schrijven voor mijn website, net zoals iedereen was ik hier stellig van overtuigd! Avonden en avonden, geschreven en geschreven, maar wat nou echt in mijn hoofd zat kwam niet goed op papier.

Via een vriendin kwam ik in contact met Annemarie, gelijk bij het eerste contact begreep zij wat ik bedoelde; waar ik naar toe wilde , wat ik uit wilde stralen en wat voor gevoel ik wilde overbrengen met mijn tekst en bedrijf. Een paar dagen later zat ze met haar laptop bij mij aan de keukentafel, zij typte, ik vertelde wat ik wilde.

Voor mijn gevoel een heel onsamenhangend verhaal, wat van links naar rechts schoot, maar ze vroeg door, ging de diepte in en uiteindelijk kwam de kern door haar goede vraagstelling naar boven. Een week later had ik een geweldige tekst in de mail, de woorden en haar manier van schrijven passen precies bij wat ik wil.

Ik ben haar enorm dankbaar! Zij pikte de juiste kernwoorden eruit in ons gesprek en op basis daarvan heeft zij precies omschreven wat al maanden in mijn hoofd zat. En naast een professional is ze ook nog een enorm warm en hartelijk persoon! Ik kan haar iedereen aanraden!

Annelies Nijboer

Passie Makelaardij

Na maanden van teksten schrijven kwam ik er maar niet uit. Welke woorden vatten mijn dienst, mijn persoon, mijn missie? Mijn website in mijn taal, persoonlijk maken bleek veel lastiger dan ik had gehad. Er was niet meer nodig dan een goed gesprek met Annemarie. Zij pikte uit mijn woorden de zinnen die nodig waren in de taal van mijn klanten. Jij zegt het en zij schrijft. Met andere woorden, Annemarie; ‘Schrijf ’s up’.

Een heel dankbare klant,

Petra Meijer

Missionlinq

Bonus: mijn passie voor taal

Van jongs af aan ben ik al bezig met taal. Opstellen schreef ik met de hand, omdat ik het leuk vond.

In mijn loopbaan in het secretariële vak was ik al bezig om zakelijke taal, vakjargon, begrijpelijk te maken door het om te zetten in ‘Jip en Janneke’ taal, spreektaal.

Wat ik belangrijk vind is het verhaal achter de ondernemer te vertellen op een manier die de lezer in vervoering brengt. Zodat die zichzelf als hoofdpersoon in de tekst ziet.

Mijn eigen creativiteit zorgt ervoor dat ik me kan verplaatsen in zowel mijn klant als de klant van mijn klant op die manier weet ik precies wat ik op moet schrijven.

Bakkie koffie doen?
Je bent van harte welkom aan Het Straatje.

Weet je genoeg?

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

WhatsApp Stel je vraag via WhatsApp!